• 20 de novembre de 2015

  Pensant en Xicotet

  L'estudi del cervell pot ser un procés lent a causa de què els problemes ètics i la regulació dificulten l'experimentació animal. Però un nou mètode per fer ''minicervells'', els quals no són capaços de pensar o sentir però posseeixen nervis connectats que produeixen senyals elèctrics, podrien accelerar els estudis experimentals sobre la malaltia del Parkinson, accidents cerebrovasculars i altres malalties greus. Només es necessita una mostra de teixit cerebral de rata o altre rosegador per fer milers d'aquestes xicotetes boles de substància grisa, cadascuna d'una mida d'un gra de sal de taula, amb facilitat i a baix cost. La tècnica necessita concentrar les cèl·lules en una centrifugadora i després cultivar-les en un motlle esfèric. La imatge representa un dels ''minicervells'' que, amb fals color, mostra els diferents tipus cel·lulars –les neurones són blaves, els astròcits verds i els punts grisos i blancs són nuclis en el centre de les cèl·lules.

  Escrit per Mick Warwicker

  Imatge cortesia del Hoffman-Kim Lab de la Brown University
  Brown University, Providence, RI, EUA
  Drets reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Tissue Engineering Part C: Methods, octubre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.