• 8 d'agost de 2017

  Pèrdua de l'Audició

  Un problema comú per a moltes persones majors és la pèrdua de l’audició, que s’estima que afecta a més de 10 milions en el Regne Unit. Ocorre quan les cèl·lules ciliades que treballen per a detectar sorolls en l’orella estan danyades. Encara que la caça està oberta per a trobar maneres de revertir aquest dany, l’orella interna és una part del cos de la que no es pot fer una biòpsia [mostrejat]. Per tant, els investigadors han utilitzat les cèl·lules mare per a crear teixit de l'orella interna humana cultivat en una placa (a la foto; amb cèl·lules ciliades sensorials marcades amb fluorescència blava), així com els nervis (marcats amb fluorescència groga) que transmetrien senyals de l’orella al cervell. Això proporciona l’oportunitat per a un estudi en profunditat de l’orella interna i les causes de la sordesa a escala molecular. També facilita el desenvolupament i la prova de noves teràpies per a trastorns de l’orella interna.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge de Karl Koehler
  Department of Otolaryngology-Head and Neck Surgery, Indiana University School of Medicine, Indianapolis, Indiana, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Biotechnology, maig de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.