• 29 d'abril de 2016

  Personalitat Punxeguda

  Pareix un element propi dels malsons; una aterradora boca eriçada i amb punxes, unit a un monstre amb forma de serp. I encara que el seu cap és tan sols d’un mil·límetre de diàmetre, pot créixer fins a diversos metres de longitud. És la tènia del porc, fotografiada de prop amb un microscopi electrònic de rastreig. Es troba allà on es menja carn de porc, aquests paràsits tenen un cicle de vida complex, i tant els porcs com els humans són parts vitals de la cadena. Els ous de tènia passen d’una persona infectada a la femta, i són ingerits pels porcs en els aliments o aigua contaminada. Els ous es converteixen en larves (cisticercs), que s'endinsen en els músculs dels animals. Si els éssers humans els ingereixen en la carn de porc crua o poc cuita, s’enganxen en el revestiment de l’intestí, produint més ous per poder continuar el cicle del malson. I el que és pitjor, si els ous eclosionen en els éssers humans, els cisticercs poden infectar òrgans com el cervell i causar atacs cerebrals.

  Les admisions per a la competició Royal Photographic Society International Images in Science d'aquest any són acceptades fins l'1 de maig de 2016.

  Escrit per  Kat Arney

  Imatge de Steve Gschmeissner
  Aquesta imatge s'inclou en la mostra Internacional Images for Science 2015, organitzat per la Royal Photographic Society i recolzada per Siemens com a part del Curiosity Project
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.