• 13 de març de 2022

  Primer Contacte

  Tractar de realitzar un seguiment d'un virus diminut quan aterra i s'enterra en una cèl·lula és un poc com perseguir una xicoteta pilota verda mentre es desplaça erràticament per tot un camp de futbol. Les partícules de virus són xicotetes i es dispersen àmpliament en entrar al medi ambient. Com a resultat, existixen llacunes en el que sabem sobre els primers moments de la infecció. Però un nou estudi va aconseguir rastrejar una partícula de virus individual a mesura que travessa la superfície cel·lular, amb comentaris en viu que mantenen l'enfocament en el viatge del virus com una 'càmera de jugador' individual en la cobertura de futbol. Aquest nou vídeo va mostrar al virus lliscant-se per la superfície de la cèl·lula, provant múltiples contactes intermitents a la recerca del lloc ideal (recreació en la imatge, amb els contactes de la superfície ressaltats en groc i roig). Un estudi addicional va revelar més detalls sobre la interacció virus-cèl·lula que, en última instància, podria conduir a noves maneres de previndre les infeccions virals per complet.

  Escrit per Anthony Lewis

  Video del treball de Courtney Johnson i Jack Exell, i col·laboradors
  Department of Chemistry, Duke University; Durham, NC, EUA
  Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY NC ND 4.0)
  Publicat en bioRxiv, desembre de 2021 (no revisat per pars)

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.