• 12 de febrer de 2021

  Problema Persistent

  Encara que la majoria dels adults infectats experimenten pocs símptomes, el virus Zika és una preocupació seriosa per a dones embarassades, ja que aproximadament el 10% dels infants nascuts després d’una infecció en els primers mesos de l’embaràs patixen defectes cognitius severs. Infeccions en les etapes tardanes de l'embaràs o durant la infància resulten menys devastadores, però l’evidència d'algunes afeccions serioses requerix més investigació. Després d'infectar ratolins d’un dia de vida amb el vius Zika, uns investigadors han trobat que, encara que molts animals es recuperen en la primera setmana després que apareguen els símptomes, el virus persistix molt més. El virus Zika podria trobar-se en llocs localitzats del cervell durant més d’un any, associat a signes d’inflamació (la imatge mostra el cerebel de ratolí, amb les cèl·lules que estan morint tenyides de verd i les cèl·lules de la micròglia actives, les cèl·lules del sistema immunitari del cervell, en roig). Els ratolins també mostraven símptomes a llarg termini, incloent-hi un cerebel més menut, control motor deteriorat i hiperactivitat, coses que suggerixen que les infeccions en les primeres etapes de la vida podrien tindre conseqüències a llarg termini, que podrien requerir un seguiment i tractament.

  Escrit per Emmanuelle Briolat
  Imatge del treball de Derek D. C. Ireland i col·laboradors
  US Food and Drug Administration, Office of Biotechnology Products, Silver Spring, MD, EUA
  Imatge publicada originalment sota llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en PLOS Pathogens, desembre de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.