• 8 de juny de 2016

  Projeccions de les Mosques

  Compartim gairebé el 60% dels nostres gens i nombroses similituds funcionals amb les mosques de la fruita, de manera que el seu estudi pot proporcionar informació interessant sobre els trastorns i malalties humanes. En els microvil·lis (petites projeccions en les cèl·lules, similars a dits, que ajuden a absorbir els nutrients) d'òrgans semblants als renyons o túbuls de les mosques de la fruita (un d'aquests túbuls es mostra molt ampliat a la foto, acolorida posteriorment), una proteïna anomenada Fas2 ajuda a la secreció de líquid. Quan els investigadors van interrompre la funció de Fas2, van observar que la longitud i l'organització dels microvil·li es van vore afectades, la qual cosa demostra que la proteïna és important per mantenir els microvil·lis estables i ajudar a la funció general dels túbuls. Aquesta investigació proporciona una visió del que podria ocórrer en els éssers humans quan es fan malbé els microvi·lis, com es veu en alteracions com la malaltia celíaca i la rara malaltia intestinal congènita de Davidson.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge del treball de Kenneth Halberg i col·laboradors
  Institute of Molecular, Cell and Systems Biology, University of Glasgow, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Nature Communications, 13 d'abri de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.