• 11 de febrer de 2018

  Recordant Records

  Les memòries s'emmagatzemen al nostre cervell com a fotografies en un immens arxiu, on algunes coses són més fàcils de trobar que altres. Però en comptes de caixes, es mantenen en neurones, com canvis físics o químics anomenats engrames (de color roig a la secció cerebral de la imatge). Les malalties que afecten els records són devastadores, i la possibilitat de recuperar les memòries perdudes seria fantàstic. Això és el que podria haver aconseguit un nou estudi. Els investigadors van ensenyar als ratolins a témer a un lloc determinat, però van impedir que la lliçó s'asimilara bloquejant una proteïna que ajuda a unir la memòria i l'experiència, de manera que els ratolins, realment, no semblaven espantats. Tanmateix, aquests records de por silenciats es podrien recuperar quan els engrames 's'encenien' utilitzant feixos de llum precisos al cervell. Això transforma el que sabem dels arxius en la nostra ment; no obstant això, recordar aquesta investigació, encara està molt lluny de poder donar-vos la memòria perfecta.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Dheeraj S. Roy i col·laboradors
  RIKEN-Massachusetts Institute of Technology Center for Neural Circuit Genetics at the Picower Institute for Learning and Memory, Department of Biology and Department of Brain and Cognitive Sciences, MIT, Cambridge, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals; reproducció d'imatge permesa per PNAS
  Publicat en PNAS, novembre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.