• 17 de setembre de 2015

  Reforçant la Pell

  La queratina és un component clau de la nostra pell, cabells i ungles; i a més s'ha demostrat, en estudis més específics, que té un important paper en les nostres cèl·lules. Els científics alteraren la presència normal d'una proteïna de queratina, Krt76, de la pell d'un ratolí (tenyit de color rosa en el fol·licle capil·lar de la imatge), però van trobar que això també afectava a un gen anomenat Cldn1 de les unions hermètiques –que mantenen les cèl·lules unides. La descamació de la pell, la hiperpigmentació, la inflamació de la pell, i una deficient cicatrització de les ferides –on la pell o els teixits no poden reparar-se per ells mateixos després de una lesió– van ser alguns dels símptomes que es van veure després de l’alteració. La interacció entre Krt76 i Cldn1 és, per tant, essencial per a mantindre la integritat de la pell. Estudis addicionals sobre aquest nou descobriment podran ajudar a una millor comprensió de les malalties de la pell.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge del treball de Nicholas Kalson i col·laboradors
  Monash University, Melbourne, Austràlia
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, octubre de 2014

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.