• 23 de febrer de 2018

  Reparació d'Escuts

  L'aparença bonica i delicada d'aquestes cèl·lules oculta la seua naturalesa protectora. Són cèl·lules de Schwann i la seua principal responsabilitat en el cos és enrotllar-se fermament al voltant dels delicats axons de les neurones perifèriques, protegint-les de les lesions, però també acceleren els impulsos elèctrics del nervis cap a, i des del cervell. Però la coberta de les cèl·lules de Schwann –també anomenada mielina– de vegades pot danyar-se a causa d'una lesió o malaltia, com l'esclerosi múltiple, on la mielina és atacada pel sistema immunitari del cos. Al seu torn, el dany de la mielina pot interferir amb la funció nerviosa i causar dolor persistent. Ara els investigadors han descobert una forma d'accelerar la reparació de la mielina. El bloqueig d'un enzim en les cèl·lules de Schwann anomenat HDAC3 va augmentar la producció d'una proteïna de mielina essencial (de color roig a la imatge), la qual cosa va generar un major potencial de tornar a recobrir. De fet, la inhibició d'HDAC3 en ratolins amb lesió nerviosa va augmentar el gruix de mielina al voltant dels nervis i va millorar la funció dels membres.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del Cincinnati Children's Hospital
  Department of Pediatrics, Division of Experimental Hematology and Cancer Biology, Cincinnati Children's Hospital Medical Center, Cincinnati, OH, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autor originals
  Investigació publicada en Nature Medicine, febrer de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.