• 24 de juny de 2016

  Reparar Cors de Nadons

  Al voltant de l'u per cent dels nadons naixen amb defectes congènits del cor; un problema amb l'estructura o funció del seu cor que pot ser potencialment mortal. Encara que la supervivència està creixent any rere any, amb milions de xiquets per tot el món que apleguen a l'edat adulta, molts no són tan afortunats i segueix sent la principal causa de mort infantil. Al voltant d'una quarta part dels nadons que naixen amb defectes congènits del cor necessiten cirurgia el primer any de vida, que de vegades requereix repetides operacions per corregir regions perdudes o danyades quan el seu cor va creixent. Però podria ser que no vaja a ser així en el futur. Els científics estan investigant com utilitzar les cèl·lules del cor com aquestes (obtingudes del cor d'un nadó durant la cirurgia) per crear empelts de teixit que es comporten igual que les estructures normals del cor, creixent juntament amb el nadó i per tant amb una sola operació seria suficient.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge d'Elisa Avolio, University of Bristol, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Imatge escollida pels patrocinadors en la competició Reflections of Research" del British Heart Foundation
  https://www.bhf.org.uk/research/our-science-image-competition

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.