• 27 de maig de 2017

    Retirant Pesticides

    El best-seller de Rachel Carson, ''Primavera Silenciosa'', va estimular un moviment mediambiental que va portar a la prohibició global d'un pesticida nociu. En el llibre, Carson (a la dreta, durant la realització d'una investigació marina) explora com els pesticides artificials poden danyar als animals, plantes i persones. Va ser publicat en 1962, quan es va utilitzar el pesticida DDT a nivell mundial en un intent per aturar el fet què els cultius foren menjats pels insectes i posar fi a la propagació de malalties com la malària i el tifus, que són transmesos per aquests. Després de la publicació del llibre, el president John F. Kennedy i el seu Comité Consultiu Científic van investigar les reclamacions de Carson. Ells van trobar que el DDT, i les substàncies en les que es degrada, són tòxiques i poden persistir en el sòl durant molt de temps. També s'ha demostrat que el DDT no només arriba als insectes, sino que pot afectar també a les aus grans i aranyes. Com a resultat d'aquestes investigacions, el DDT va ser prohibit als Estats Units el 1972.

    Escrit per Charlotte Rose Davison

    Imatge procedent de US Fish and Wildlife Service National Digital Library
    Imatge de domini públicQuè és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.