• 30 d'octubre de 2015

  Retrats de Microbis

  El reconeixement d'un bacteri causant d'una malaltia en una multitud pot ser complicat –molts semblen idèntics amb els microscopis normals. El tractament per a les infeccions bacterianes nocives com ara L. monocytogenes , E. coli o L. casei sovint es retarda per emprar tècniques cares de marcatge químic o proves genètiques. Aquestes imatges mostren un nou mètode ràpid per atrapar els microbis perjudicials emprant hologrames. Un holograma és una reconstrucció de com pertorba o dispersa la llum un objecte 3D. Mitjançant la comparació de com la llum làser es dispersa al voltant d'un bacteri específic, patrons únics poden obtindre's utilitzant una tècnica anomenada transformació de Fourier. Ací, la transformació de Fourier de la llum dispersada ha produït 12 patrons diferents d'un sol bacteri L. casei. Aquests podrien comparar-se ràpidament amb mostres obtingudes en els hospitals emprant un algoritme informàtic que analitza els bacteris, una mica com els utilitzats per al reconeixement facial en humans.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de YoungJu Jo i col·laboradors
  Korea Advanced Institute of Science and Technology, Corea del Sud
  Drets reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Optics Express, juny de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.