• 30 d'abril de 2017

  Revelant el Pàncrees

  Més de 400 milions de persones a tot el món pateixen de diabetis –un nombre que va augmentant a mesura que passen els anys. La diabetis es presenta quan el cos deixa de respondre de manera efectiva a la insulina –una hormona que és essencial per a la regulació dels nivells de sucre en la sang. La insulina es produeix en els illots de Langerhans, que es troben presents en gran nombre en el pàncrees. Per obtindre una major comprensió de com funciona el pàncrees en el seu conjunt, els investigadors van crear conjunts de dades a partir d'illots individuals marcarts per codis de colors virtuals del pàncrees de ratolí, el que ha contribuït a establir la distribució exacta i el volum dels illots. El resultat és un model anatòmic detallat que mostra la distribució dels illots de Langerhans al pàncrees, que podria tindre un paper integral en els futurs estudis de la diabetis. Aquesta imatge renderitzada mostra que el pàncrees d'un ratolí sa amb la posició dels illots individuals (les esferes de color), tal com apareixerien a l'interior de l'òrgan (gris).

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge de Ulf Ahlgren, Umeå University, Suècia
  Umeå University, Umeå, Suècia
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Communications, març de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.