• 18 de setembre de 2015

  Sobre com parar MUC

  Algunes molècules fetes pel cos poden ocasionar que les cèl·lules funcionen mal i esdevinguen canceroses si es fan en excés. Un exemple és MUC1, trobada a la membran de les cèl·lules epitelials, que revestixen les estructures del cos i els vasos sanguinis. Els treball habitual és transmetre molts senyals diferents regulant l'activitat de les cèl·lules. A la imatge es mostra un fragment d'un model de la proteïna, anomenat MUC1-C (amb colors groc, verd i roig), a la membrana cel·lular (en colors rosa i gris). Dues molècules MUC1-C deuen unir-se entre si per a funcionar correctament. S'uneixen per la mediació d'una part de la seua seqüència més pròxima a la membrana cel·lular anomenada motiu CQC. Els científics han desenvolupat una molècula anomenada GO-203 per a bloquejar el motiu CQC, i han trobat que GO-203 efectivament atura la unió de les MUC1-C en les cèl·lules canceroses. Els següent pas és veure si té efectes terapèutics.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge del treball de Deepak Rainer i col·laboradors
  Dana-Farber Cancer Institute, Harvard, Boston, EUA
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS ONE, agost de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.