• 4 de juliol de 2018

  Sobre Negre

  Tres milions de vegades més xicotetes que una multitud expectant, estes agulles diminutes de silici negre estan, però, esperant alguna cosa. L’espectroscòpia Raman de superfície millorada (SERS) és una tècnica comú usada per detectar substàncies nocives, mitjançant la recerca d’empremtes químiques reveladores en mostres potencialment cancerígenes o, fins i tot, explosives. Però açò sols és possible després que les misterioses molècules s’enganxen a una plataforma microscòpica, o un substrat. No obstant això, hi ha un problema, moltes substàncies usades en la tècnica SERS reaccionen d’alguna forma amb les molècules dels productes als quals s’adherixen, emmascarant anàlisis precisos. El silici negre és inert, no reacciona amb les mostres químiques, de forma que és el substrat ideal. En la fotografia es mostra este substrat amb microscòpia electrònica de rastreig, amb les seues dents cristal·lines que esperen agafar alguna cosa perillosa.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de FEFU press office
  Institute of Automation and Control Processes, Far Eastern Branch, Russian Academy of Sciences, Vladivostok, Rússia
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nanoscale, maig de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.