• 31 de juliol de 2016

  Socorrent Cors Trencats

  La insuficiència cardíaca afecta al voltant de 900.000 persones en el Regne Unit. Es produeix quan el muscle cardíac es debilita i falla a l'hora de bombejar la suficient quantitat de sang a tot el cos. En aquestes situacions, un nou muscle cardíac construït al laboratori podria reemplaçar el teixit danyat. Tanmateix, un impediment per al seu èxit ha estat la capacitat de generar una intrincada xarxa de vasos sanguinis que recolzen el creixement i desenvolupament del nou teixit. Per primera vegada, els investigadors conseguiren recentment manipular les cèl·lules progenitores endotelials obtingudes de la sang per a generar una xarxa 3D de vasos sanguinis per a les cèl·lules del muscle cardíac (fluorescència verda), dintre d'un gel derivat de plaquetes sanguínies. El gel contenia també diversos factors de creixement, tot afavorint als vasos sanguinis existents per a formar enllaços (fluorescència roja) amb els recentment generats. Avançar en aquesta tècnica podria portar cap a un gran progrés en el camp de la medicina regenerativa.

  Escrit per  Katie Panteli

  Imatge del treball de Tiago M. Fortunato i col·laboradors
  Department of Pharmacy and Pharmacology, University of Bath, Bath, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicada en Scientific Reports, maig de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.