• 12 de març de 2017

  Soldats en Acció

  Les explosions causen tot tipus de ferides en els camps de batalla, però algunes són difícils de detectar. A causa del risc de traumatisme crani-encefàlic (TCE), els soldats deuen 'retirar-se' per a una prova mèdica de 24 hores si han estat a menys de 50 metres d'una explosió. Aquest fet pot interrompre una missió, però més important encara, pot acabar en efectes retardats sobre el cervell que no s'havien detectat. Aleshores, l'atenció s'ha dirigit a l'anàlisi de la força de l'explosió i no sols en el pacient. Sensors de xoc, de la mida d'una moneda, portats pels soldats en la seua armadura poden ser analitzats en el camp de batalla, identificant aquells soldats en perill. La tecnologia que anomen BLAST ('Blast Load Assessment Sense and Test', és a dir 'Detecció i Avaluació Sensorial de la Càrrega Explosiva') podrà ser prompte utilitzada pels marines durant els exercicis d'entrenament com el que es mostra a la foto. Els metges militars esperen trobar un equilibri entre la salut de les seues tropes i la reducció del temps d'inactivitat innecessari per a aquells amb suficient fortuna com per a evitar els efectes duradors de les explosions.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de Sgt. Emmanuel Ramos del U.S. Marine Corps
  Office of Naval Research Science and Technology, VA, EUA
  Drets de imatge reservats pel fotògraf
  Comunicat de premsa del Office of Naval Research Science and Technology, gener de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.