• 30 de gener de 2015

    Sota Cap Il·lusió

    'En considerar que les formes en les imatges poden enganyar a l'ull, vam guanyar comprensió de la naturalesa i la font última dels principis de la percepció visual', va escriure Roger Shepard, un científic cognitiu nord-americà nascut en aquest dia, en 1929. La investigació de Shepard sobre les relacions espacials va començar quan jugava, de xicotet, amb il·lusions visuals. Ell analitzà les reaccions de la gent i donà a conèixer els processos mentals darrere d'elles. Mentre estudiava el fenomen de la 'rotació mental', demostrà que quan la gent compara dos objectes rotats en diversos angles, primerament ells reorienten els objectes en la seua ment visual. Això és una cosa que tots fem a uns 60° per segon. En la dècada de 1950, Shepard va trobar lleis universals que dicten com les persones i els animals perceben similituds entre els colors, els sons i els olors. Abans d'ell, ningú no havia mesurat objectivament la imatgeria mental. Els seus mètodes d'anàlisi d'imatges es van utilitzar en el disseny d'un sistema de diagnòstic basat en ordinador per als càncers de mama i de pròstata.

    Escrit per Nick Kennedy

    Imatge de Fibonacci en Wikimedia Commons
    Publicat originalment sota una llicència de Creative Commons (BY 3.0)Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.