• 23 de juny de 2020

  Talps de per Vida

  Aquesta és una família de talps de les praderies Ma, Pa i cinc cries menudes. Aquests rosegadors, els quals habiten les praderies de Nord Amèrica, es troben dins del petit percentatge de mamífers, inclosos els humans, que, generalment s'acompanyen i es mantenen amb la mateixa parella per a tota la vida. La parella de talps que crien compartixen les tasques de la nidificació, criar les cries i altres comportaments pareguts als dels humans, convertint-los en un dels organismes model preferits per estudiar la biologia de les connexions socials. Aquests estudis han identificat recentment una empremta neural un patró d'activació de neurones associat a reunions entre parelles en aparellament. El patró d'activitat no apareixia quan els talps es trobaven amb estranys i s'enfortia (s'involucraven més neurones) a mesura que els llaços s'enfortien. Identificar patrons equivalents al cervell humà podria ajudar al tractament de desordres socials com l'autisme o depressió severa, en què aquests vincles estan absents o trencats.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de Todd Ahern
  Investigació de Department of Molecular, Cellular, and Developmental Biology, University of Colorado Boulder, Boulder, CO, EUA
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Investigació publicada en PNAS, maig de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.