• 02 de juny de 2022

    Trencant el Cicle

    A mesura que la investigació s'aprofundix, tendix a revelar detalls cada cop més complexos dels processos que sustenten la vida i la malaltia. Per tant, és un canvi benvingut per a un estudi sobre Cryptosporidium (a la imatge, de color roig dins de l'intestí d'un ratolí), un paràsit que causa habitualment diarrea en xiquets, descobrir que el seu cicle de vida és realment més simple del que es creia convencionalment. Els investigadors van observar el paràsit mentre es reproduïa a unes cèl·lules de mostra i van trobar que seguia una rutina rígida de tres replicacions asexuals, abans de canviar a formes masculines i femenines per a la reproducció sexual i la seua posterior propagació. Això contradiu la impressió anterior que hi havia una etapa intermèdia especialitzada entre les formes asexual i sexual. A diferència dels paràsits transmesos per mosquits, Cryptosporidium només depén d'un hoste, així que és un model més senzill per examinar la progressió del paràsit, el que significa que aquesta revelació podria apuntar cap a dues noves tàctiques per fer front a la diarrea i, potencialment, proporcionar informació sobre altres afeccions com la malària.

    Escrit per Anthony Lewis
    Imatge del treball d'Elizabeth D. English i col·laboradors
    Department of Pathobiology, School of Veterinary Medicine, University of Pennsylvania, Philadelphia, PA, EUA
    Drets de la imatge reservats pels autors originals
    Investigació publicada en PLOS Biology, abril de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.