• 24 de març de 2017

  Tuitejat i Tractat

  Tuits, retuits, m'agrada i comentaris –en un món connectat per xarxes socials és molt més fàcil crear consciència sobre els problemes importants de salut. Les últimes novetats sobre la prevenció de malalties poden passar-se a milions de persones en qüestió de segons, i les històries dels avanços mèdics donen esperança, i apropen els investigadors als pacients. Aquesta imatge pot parèixer un cervell, o un embrió desenvolupant-se, però en realitat és pura informació –un mapa de tuits i retuits que contenen l'etiqueta #breastcancer (càncer de mama). Durant un període de huit setmanes, 92.915 tuits van ser analitzats mitjançant mineria de dades per identificar els autors (els punts ací), així com enllaços a altres usuaris de Twitter esmentats en els missatges (línies). Aquest i altres exemples d'informàtica sanitària poden ajudar a les universitats, als consells d'investigació i a les organitzacions benèfiques per augmentar l'abast dels missatges importants, ja que asseguren que les últimes notícies es fan ''virals'' molt més ràpidament que el progrés de les malalties.

  Escrit per John Ankers

  Imatge d'Eric Clarke, Richard Arnett i Jane Burns, Royal College of Surgeons in Ireland
  Royal College of Surgeons in Ireland, Dublin, Irlanda
  Drets de la imatge reservats pel fotògrafs
  Finalista dels Premis Wellcome Image d'enguany

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.