• 22 de juny de 2016

    Un entre Cinquanta

    Un de cada quatre de nosaltres experimentarà una malaltia mental en algun punt de les nostres vides. Un de cada cinquanta desenvoluparà alguna forma severa, com l'esquizofrènia. El desenvolupament de tractaments per a l'esquizofrènia ha estat lent. Segons Oliver Howes, del MRC Clinical Sciences Centre, hi havia dos fàrmacs aprovats per a les parades cardíaques i per a l'esquizofrènia en el 1950. Des d'eixe moment, s'han generat 13 nous tractaments desenvolupats per a pacients amb problemes de cor. Però no hi ha hagut tal progrés amb l'esquizofrènia, i és el motiu prinicipal de l'alta ocupació d'habitacions en hospitals de NHS. L'objectiu de Howes i els seus col·laboradors és entendre la biologia que sosté aquesta malaltia. Se centren en un tipus de cèl·lula cerebral anomenada micròglia, la qual 'elimina' les neurones danyades del cervell. Han mostrat que la micròglia és inusualment activa en persones que tenen o estan en risc de sofrir esquizofrènia (regions roges). Això podria canviar la nostra comprensió actual de la malaltia.

    Setmana temàtica sobre 'cors i ments' del MRC CSC, part del Festival d'Investigació Mèdica del MRC

    Escrit per Deborah Oakley
    Vídeo produït per Matt Wall a Imanova
    Psychiatric Imaging Group, MRC Clinical Sciences Centre, London, Regne Unit
    Drets del vídeo/imatge reservats pels autors originals


Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.