• 17 de setembre de 2018

  Un Sentit Regirat

  El nostre sentit de l'oïda comença amb desviacions minucioses dels pèls sensorials a les cèl·lules ciliades internes de la còclea, una estructura enrotllada a l'orella interna, que finalment provoca que els senyals elèctrics arriben al cervell. Les cèl·lules conegudes com a neurones ganglionars espirals tipus I (SGN) són responsables de la transmissió del senyal: a la imatge es mostra una secció de la còclea del ratolí, els cossos cel·lulars de les SGN (en verd, a la part inferior dreta) emeten llargues projeccions o processos perifèrics (en roig i groc) per contactar amb les cèl·lules ciliades (a dalt a l'esquerra, també en verd), i després enviar senyals cap al cervell a través del nervi auditiu. Investigacions recents mostren que les SGN de tipus I es dividixen en tres subtipus diferents, que expressen diferents conjunts de proteïnes, recolzant evidències anteriors de variació en la sensibilitat de les SGN al so. Com que el treball en ratolins suggerix que un subtipus específic de les SGN pot estar relacionat amb la pèrdua auditiva relacionada amb l'edat, l'apreciació de la diversitat de les SGN podria ser fonamental per afrontar diferents tipus de defectes auditius.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge de Chester Chia, Harvard Medical School
  Department of Neurobiology, Harvard Medical School, Boston, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell, agost de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.