• 7 de juny de 2016

  Unir les Gotes

  L'hepatitis C és un seriós problema de salut global, amb més de 200 milions de persones a tot el món infectades cada any i més de 600.000 vides perdudes. Està causada per un virus que només pot créixer en les cèl·lules del fetge, provocant la malaltia hepàtica, cirrosi, i en alguns casos, càncer. Per tal de trobar noves formes de tractar o fins i tot prevenir la infecció de l'hepatitis C, els científics estan observant de més a prop com el virus s'amaga i es mou dins de les cèl·lules del fetge. Curiosament, han trobat que a les partícules del virus els agrada amagar-se en gotetes de greix dins de les cèl·lules (els cercles grocs en aquesta imatge de microscòpia de fluorescència de cèl·lules de fetge humà), emmascarant-les per al sistema immunitari i ajudant així a la seua multiplicació. Un gen anomenat ABHD5 (que està defectuós en les persones amb una malaltia rara d'emmagatzematge de greix anomenada síndrome de Chanarin-Dorfman) participa en el muntatge d'aquestes gotetes grasses plenes de virus, i podria ser un indicador útil per a futures teràpies antivirals.

  Escrit per Kat Arney

  Preparació de la mostra i de la imatge per Gabrielle Vieyres, TWINCORE
  Institute of Experimental Virology, TWINCORE, Centre for Experimental and Clinical Infection Research, Hannover, Alemanya
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en PLoS Pathogens, abril de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.