• 22 de març de 2017

  Vegeu ara amb Claredat

  Imagina que un dia el món es tornara borrós: que tots els llocs on mirares estigueren entelant-se com quan respires sobre el vidre de la finestra. Aquest és l'ull d'un home de 70 anys que va patir de cataractes –una afecció progressiva en què el cristal·lí de l'ull es convertix en tèrbol. És la causa més comuna de ceguera en el món. Però aquest home no és cec, de fet després d'una simple operació la seua visió ha millorat enormement. Ací una càmera de molts augment arreplega els detalls d'un xicotet dispositiu intel·ligent anomenat una lent clip de l'iris. Després de la cirurgia per a retirar la cataracta, la lent artificial es va unir a la part colorida del seu iris, com es mostra en el centre de la imatge. Per tant, una vista clara per a aquest afortunat pacient, i un futur clar per a les lents intraoculars, que també s'utilitzen comunament per a corregir la miòpia.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de Mark Bartley, Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust
  Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Guanyador del premi Julie Dorrington en la competició del Premis Wellcome Image d'enguany

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.