• 16 de maig de 2017

  Veure amb Claredat

  Els implants de retina són dispositius dissenyats per retornar la vista als que pateixen de malalties de la retina –el teixit sensible a la llum del nostre ull. Actualment, hi ha un implant de retina aprovat per al seu ús en pacients. Utilitzat conjuntament amb una càmera muntada en ulleres de sol i un dispositiu transmissor, l'implant transforma els senyals visuals que rep i els converteix en impulsos elèctrics; aquests al seu torn estimulen les neurones de l'ull, proporcionant nivells baixos de sensació visual –el reconeixement de la llum i objectes simples. Recentment, els investigadors han desenvolupat un prototip experimental d'una retina artificial més petita alimentada sense fils  composta per nanocables de silici (a la foto en color beix, amb les neurones de la retina acolorides de blau), que, inserida a l'interior de l'ull, percep la llum que entra a aquest i estimula les neurones de la retina. Les proves en el teixit de retina de rata van demostrar el potencial de l'implant, el que significa que podria desenvolupar-se més per al seu ús en assajos clínics.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge de University of California, San Diego
  Department of Bioengineering, University of California, San Diego, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en the Journal of Neural Engineering, agost de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.