• 7 de maig de 2015

    Vigilant Caparres

    Aquest insecte brillant és una caparra de cérvol, la qual normalment viu en els cérvols de Virgínia i s'alimenta de la seua sang. Tot i que són menuts –menys d'un centímetre de llarg– aquests àcars estan causant un gran problema. Els humans prenen cada cop més contacte amb les caparres dels cérvols, ja que ens endinsem amb més profunditat en el medi natural a la cerca de recursos i aventura. I les caparres no són gens exigents pel que fa a l'origen del següent menjar. Com a resultat, més i més gent a Europa, Àsia i EUA són infectats per un bacteri que es transmet per aquestes paparres mentre s'alimenten. Açò provoca una desagradable malaltia anomenada anaplasmosi granulocítica humana, la qual presenta símptomes semblants a la grip. Al mateix temps, les caparres incorporen el bacteri quan piquen a humans infectats. Els científics estan actualment estudiant les bases moleculars que permeten a aquests bacteris interactuar amb les caparres que les transmeten, amb l'objectiu de trobar nous camins per trencar el cicle d'infecció.

    Escrit per Kat Arney
    Imatge de Scott Bauer en Wikimedia Commons
    Agricultural Research Service, United States Department of Agriculture
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons
    Investigació publicada en PLOS Genetics, març de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.