• 21 d'octubre de 2016

  Vista dels Intestins

  Traure a la llum la vida microscòpica és sols la meitat de la batalla per veure el que està passant. Les proteïnes fluorescents (FPs) s’utilitzen freqüentment com a fars brillants dins de les cèl·lules i teixits, però mirar a través del microscopi pot ser com mirar llums del carrer des d’un avió – borrós i confús. Aquests intestins de la mosca de la fruita han sigut genèticament modificats per produir un tipus especial de proteïnes fluorescents fotoactivables, que s’encenen i s’apaguen amb un làser. Una tècnica anomenada RESOLF utilitza un encés/apagat ràpid per fotografiar àrees xicotetes amb fluorescència una darrere de l’altra. Un poc com encendre una cadena de llums a la vegada, un patró nítid apareix per darrere de la brillantor –ací es destaquen túbuls individuals del citoesquelet de l’intestí com les flames en un foc. Examinar el sistema digestiu de les mosques de la fruita ens diu molt sobre com va evolucionar el nostre intestí, però aquestes tècniques estan sent usades també per detectar detalls dins de les cèl·lules humanes.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Sebastian Schnorrenberg i companys
  Max Planck Institute for Biophysical Chemistry, Alemanya
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, juny de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.