-
22 de gener de 2021
A Punt
Els insectes, com els escarabats, tenen un cos format per diferents segments. Malgrat que pugues no adonar-te, els cossos humans - i els d'altres mamífers - també estan segmentats, però d'una manera menys obvia. Durant el desenvolupament a l'úter, la nostra columna vertebral es construeix de segments repetits coneguts com a somites, els quals són col·locats en estricte ordre de dalt cap avall. Utilitzant embrions de ratolí com a models per a humans, els investigadors han estat explorant com es crea aquest patró de somites tan precís- La imatge de l'esquerra és un embrió normal de ratolí als aproximadament 8 dies després de la fertilització. Els nivells d'activitat d'un gen anomenat Hes7 remarcat en diferents colors des del blau (baix) passant per verd i groc (mig) fins al roig (alt), amb les línies resultants determinen on creixeran les somites. L'embrió de la dreta té una alteració en un gen anomenat Fgf4, interrompent el rellotge de desenvolupament i causant greus efectes en el cos.
Escrit per Kat Arney
Imatge del treball de Matthew J Anderson i col·laboradors/es
Genetics of Vertebrate Development Section, Cancer and Developmental Biology Laboratory, National Cancer Institute, National Institutes of Health, Frederick, MD,EUA
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en eLife, novembre de 2020
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.