-
27 de maig de 2021
Amb Bon Peu
Com puntets al voltant de la superfície interior de les nostres cèl·lules, zones de contactes focals actuen com a peus menudets, però la manera en què senten el terra és encara una mica misteriosa. En aquesta cèl·lula de mamífer, uns científics gasten els seus propis detectors per escodrinyar el que està passant amb un microscopi de super-resolució. Un sensor s'adhereix a una molècula anomenada integrina al davall de la cèl·lula, estirant-se mentre allibera petites emissions de llum (punts rojos). El patró observat suggereix que les acumulacions d'integrina podrien determinar on es formen les adhesions focals des de l'interior de la cèl·lula - com es veu en agrupacions paregudes a ossets - com filaments d'actina del citoesquelet (en groc es mostren els filaments més pròxims a la cara inferior i en blau els més allunyant). Els investigadors podrien tractar d'aprofitar aquesta connexió entre molècules veïnes dins i fora de les cèl·lules per guiar el seu moviment en salut i malalties.
Escrit per John Ankers
Imatge del treball de Thomas Schlichthaerle i Caroline Lindner, i Ralf Jungmann
Faculty of Physics and Center for Nanoscience, Ludwig Maximilian University, Munich, Alemanya
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en Nature Communications, maig de 2021
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.