• 20 de febrer de 2016

  Any Nou, Orella Nova

  El cartílag és un material resistent que sosté els nostres trets facials i és difícil de reparar, però un dia es podrà imprimir per encàrrec. Aquest disseny per ordinador (esquerra) conté instruccions similars a les d’una impressora 3D comuna. Però imprimir teixits vius té un gran repte, i també mantenir aquest inusual material de construcció (condròcits de conill) amb vida. Una bioimpressora recentment desenvolupada utilitza línies de colors diferents per guiar els seus filtres, patrons del material de suport (verd, blau) al voltant de les cèl·lules (roig) mentre les banya en un ambient nutritiu. El nou cartílag de l’orella (dreta) està esquitxat amb xicotets canals que permeten als productes químics vitals fluir durant la següent fase, quan la vida pren el control. Pot semblar estrany com la forma d’una orella humana, impresa a partir de cèl·lules de conill, posteriorment es trasplanta sota la pell d’un ratolí, però açò permet als investigadors observar si la vida establerta algun dia podria acceptar un transplantament recentment imprès.

  Escrit per John Ankers

  Imatges del treball per Hyun-Wook Kang i col·laboradors
  Wake Forest School of Medicine, NC, EUA
  Drets de la imatge reservats per Nature Publishing Group
  Publicat en Nature Biotechnology, febrer de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.