• 26 de març de 2016

  Apuntant al Tumor

  Dins de les cèl·lules, diminutes molècules d'ARN anomenades microARN, són importants reguladors de transcrits d'ARN més grans que codifiquen proteïnes, anomenats ARN-missatgers, i com a tals estan implicats en una gran varietat de funcions cel·lulars essencials. Els investigadors estan interessats en l'ús d'aquests microARN influents com a teràpies contra el càncer, però si bé poden tindre efectes poderosos, el seu alliberament als tumors presenta dificultats perquè són molt inestables. Un nou enfocament (com es mostra a la micrografia electrònica de rastreig) promet millorar l'estabilitat dels microARN i l'acció sobre el tumor al mateix temps. Els microARN terapèutics s’organitzen primer en estructures de triple hèlix, el qual estabilitza l'ARN, i després s'uneixen a partícules d’un polímer, el qual incrementa el seu alliberament dins de les cèl·lules. Finalment, les partícules es barregen amb una solució per formar un gel adhesiu que pot ser adherit directament sobre els tumors. En els ratolins amb càncer de mama, aquest adhesiu de microARN en triple hèlix va provocar la reducció dràstica dels tumors i que els animals visqueren molt més que els controls no tractats.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge del treball de João Conde i col·laboradors
  Massachusetts Institute of Technology, EUA
  Drets de la imatge reservats per Nature Publishing Group
  Publicat en Nature Materials, desembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.