• 24 de agost de 2022

  Arreglant la Vista

  Restaurar la vista als cecs és el tipus de meravella mèdica fantasiosa que la investigació transforma d'una fantasia a una possibilitat real. Un nou estudi planteja la idea d'introduir cèl·lules sanes a una retina irreparablement danyada per restablir la funció. Com un xiquet que arriba a una nova escola, encaixar i establir connexions és clau per a la supervivència. Açò és difícil d'aconseguir, però els vincles funcionals entre les noves cèl·lules fotoreceptores de la capa externa de la retina i les cèl·lules de capes més profundes, que porten senyals des dels sensors fins al cervell, és essencial. Els investigadors van cultivar cèl·lules fotoreceptores a partir de cèl·lules precursores en una placa i després les van trasplantar a retines de gos (a la foto, noves cèl·lules en roig). Amb una nova tècnica quirúrgica, la immunosupressió per evitar que l'hoste rebutjara els trasplantaments, i noves tècniques de visualització van vore com les cèl·lules sobrevivien i formaven connexions amb les estructures existents (en color verd), aconseguint l'objectiu final.

  Escrit per Anthony Lewis
  Imatge del treball d'Ana Ripolles-Garcia i col·laboradors; Beltran Lab, Penn Vet
  Division of Experimental Retinal Therapies, Department of Clinical Sciences and Advanced Medicine, School of Veterinary Medicine, University of Pennsylvania, Philadelphia, PA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Stem Cell Reports, juliol de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.