• 26 de novembre de 2016

  Avaluant els Al·lèrgens

  Picor i ulls plorosos, un pessigolleig a la gola, mocs i esternuts són símptomes d’al·lèrgia, ja siga causada pel pol·len, floridura del full, caspa d'animals, àcars de la pols o alguna altra cosa. Però, ¿què fa que certes proteïnes ambientals siguen al·lergèniques i altres innòcues? Aquesta ha estat una qüestió des de sempre per als investigadors de l'al·lèrgia, i ara, per als àcars de la pols almenys, tenen una resposta. Dels milers de proteïnes que constitueixen els àcars de la pols domèstica comú (a la foto), només al voltant de dues dotzenes poden induir reaccions al·lèrgiques. Comparant les característiques de 19 d'aquests al·lèrgens coneguts amb 659 proteïnes no al·lergèniques, els científics van descobrir que els al·lèrgens tendien a ser, simultàniament, produïts en majors quantitats i més resistents a la degradació. Havent determinat aquestes propietats generals, els científics estan ara en una millor posició per identificar i provar altres proteïnes potencialment al·lergèniques, incloses les que poden ser utilitzades en futurs medicaments o productes de consum.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de Holly Leddy, Duke University
  Chemistry Department, Duke University, Durham, NC i Intramural Program, National Institute of Environmental Health Sciences, Research Triangle Park, NC, EUA
  Drets de la imatge reservats per el fotògraf
  Investigació publicada en The Journal of Allergy and Clinical Immunology, octubre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.