• 18 de desembre de 2017

  Batallant contra el Bacteris

  El nostre cos és un camp de batalla. Milions de bacteris, tant beneficiosos com nocius, es troben a l'interior del nostre cos i competeixen despiadadament per l’espai i els recursos. Alguns guerrers venen a la batalla armats amb armes moleculars. Pseudomonas aeruginosa, un bacteri que pot causar pneumònia i sèpsia, crea toxines que són catapultades com fletxes verinoses als seus veïns enemics, com els de la foto que estan intentant sobreviure després d’esta injecció letal. Fins i tot tenen diferents tipus de catapultes per a diferents situacions. Entenent com disparen aquestes armes, ens pot permetre saber com bloquejar-les i previndre atacs inesperats o redirigir el seu poder en contra d’altres intrusos perillosos. En un nou estudi, els investigadors han descobert que dos factors clau anomenats RsmA i AmrZ supervisen els dispars de les defenses de P. aeruginosa. Amb aquests factors identificats estem un pas més prop d’una nova arma en el nostre arsenal per a una guerra contra els bacteris en un moment en què les alternatives als antibiòtics són molt necessàries.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Luke P. Allsopp i col·laboradors
  Department of Life Sciences, MRC Centre for Molecular Microbiology and Infection, Imperial College London, Londres, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en PNAS, juliol de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.