• 15 de gener de 2016

  Ben Enganxat a Tu

  Tot i que és més petit que el cap d'una agulla, aquest petit ou de ancilòstom representa un gran problema. Més de la cinc-cents milions de persones a tot el món estan infectades amb ancilòstoms cada any –paràsits que viuen als intestins, causant retard del creixement en nens, les complicacions en l'embaràs i altres problemes de salut greus. L'anquilostomiasi es tracta amb medicaments anomenats bencimidazols, però com els animals de granja també són tractats de la mateixa manera, molts paràsits han desenvolupat resistència a aquest tractament. El seguiment de com els paràsits intestinals resistents als medicaments s'estan estenent a través de les poblacions en general es basa en l'anàlisi de l'ADN dels cucs i els seus ous en mostres de femta, però fer això de manera ràpida en els països en desenvolupament – on els equips de laboratori avançats podrien no ser fàcilment disponibles– és un repte. Ara, els científics han desenvolupat una prova més ràpidà per detectar paràsits intestinals resistents als fàrmacs en el medi silvestre, el que hauria d'ajudar als investigadors rastrejar i controlar les infeccions amb més eficàcia.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge courtesia del Centers for Disease Control (CDC), Atlanta, GA, EUA
  Institute of Parasitology, Macdonald College, McGill University, Ste Anne de Bellevue, QC, Canadà
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Investigació publicada en PLOS Neglected Tropical Diseases, desembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.