• 22 d'agost de 2016

  Bolets Mentals

  Durant centenars d'anys, els científics han tractat de mapejar el cervell humà, esbrinant de què s'encarrega cada part. S'han fet grans progressos en la recerca de les parts responsables de la visió, el moviment i altres tasques, però encara sabem poc sobre com els nostres cervells emmagatzemen i recuperen records. Per simplificar les coses, els investigadors han recorregut a la mosca del vinagre, Drosophila. Encara que no poden considerar-se els Einsteins d'entre els insectes, les mosques del vinagre poden recordar algunes coses i fins i tot ser entrenades per fer tasques senzilles, emmagatzemant aquesta informació en neurones especialitzades en una àrea del cervell anomenada cos pedunculat. Aquestes imatges mostren el cervell de la mosca (porpra), amb les neurones dels cossos pedunculats marcats amb una molècula fluorescent verda. L'estudi de l'activitat d'aquestes cèl·lules a mesura que les mosques aprenen revela que els records es consoliden en diverses parts del cervell alhora, i són recuperats junts posteriorment.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Chu-Huai, Meng-Fu Maxwell Shih i col·laboradors
  Graduate Institute of Biomedical Sciences, College of Medicine, Chang Gung University, Taoyuan, i Institute of Biotechnology, National Tsing Hua University, Hsinchu, Taiwan
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, maig de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.