• 23 de juliol de 2019

  Budells Creixents

  La bellesa d'aquests anells de colors nega el seu seriós potencial. Són fragments d'intestí prim que s'han cultivat a partir de cèl·lules mare en un laboratori. S'espera que aquests teixits dissenyats s'utilitzen algun dia per tractar la síndrome de l'intestí curt: una reducció de la longitud de l'intestí funcional resultant d'una extirpació quirúrgica o d'una malaltia. Els nadons prematurs amb tractes gastrointestinals poc desenvolupats són propensos a la síndrome de l'intestí curt, donant lloc a una enterocolitis necrotitzant: una afecció que provoca la mort de parts de l'intestí. Encara que els trasplantaments intestinals són una opció per a tractar aquesta malaltia (i la consegüent desnutrició), presenten un risc de rebuig al trasplantament. Fer crèixer intestí procedent de les mateixes cèl·lules mare dels pacients evita aquest risc i, a més, els avenços en la tecnologia de l'enginyeria de teixits permeten que es cultiven trossos més grans. Per tant, aquesta idea de tractament futurista cada vegada és més factible.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de Dr. Grikscheit, Children's Hospital Los Angeles (membre d'INTENS Consortium)
  INTENS Consortium
  Drets de la imatge reservats pel Dr Grikscheit
  Investigació publicada en Cell Stem Cell, juny de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.