-
5 d'octubre de 2016
Caça de Gens
Milers de gens i proteïnes treballen conjuntament en el desenvolupament de nova vida, més encara un simple error pot causar seriosos problemes. Aquest embrió de ratolí té un defecte letal en el seu cor, una mutació d'un gen anomenat Brd2 va impedir la formació d'un tabic entre els seus ventricles. Els investigadors han detectat la manca en una sèrie d'imatges semblants a talls capturades utilitzant microscòpia d'episcòpia d'alta resolució, acoblades ací en 3D. El projecte DMDD està construint una biblioteca de ratolins amb diferents mutacions gèniques. Els científics registren les imatges buscant defectes similars a alteracions humanes (defectes dramàtics, o tal vegada efectes més subtils) aquest ratolí té un nas anormal i li manquen els músculs dels ulls. Els ratolins comparteixen al voltant del 95% dels nostres gens, així cada embrió fa al·lusió a gens essencials per la salut i desenvolupament humà. Una mutació del Brd2, per exemple, produeix un defecte septal del ventricle en ratolins, un defecte similar pot deixar els nadons humans amb un 'forat al cor'.
Escrit per John Ankers
Imatge/vídeo cortesia del Deciphering the Mechanisms of Developmental Disorders programme
DMDD, un programa patrocinat per Wellcome Trust" amb el suport del Francis Crick Institute"
Vídeo publicat pel DMDD en YouTube, agost de 2016
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.