-
10 de desembre de 2019
Caixa Negra
Durant el segle passat, els biòlegs del desenvolupament han après una gran quantitat sobre el viatge des d'una única cèl·lula a un animal completament format estudiant organismes model com granotes, mosques del vinagre, cucs i ratolins. Molt menys se sap sobre els secrets del desenvolupament precoç en la nostra espècie, o fins i tot en els nostres parents més propers de primats. Fins fa poc només era possible estudiar les primeres dues setmanes del desenvolupament humà o de primats al laboratori, ja que els embrions no poden sobreviure molt de temps sense ser implantats a l'úter. Això significa que els científics s'han perdut l'estudi dels processos més complexos del prompte desenvolupament que succeïxen després d'aquest punt. Ara un equip d'investigadors ha aconseguit ampliar aquesta línia de vida més, fent créixer embrions de macacos fins a 20 dies al laboratori (mostrat ací, amb cèl·lules que s'estan diferenciant, tenyides de colors diferents), obrint la "caixa negra" del desenvolupament primerenc i revelant processos detallats de la vida per primera vegada.
Escrit per Kat Arney
Yunnan Key Laboratory of Primate Biomedical Research, Institute of Primate Translational Medicine, Kunming University of Science and Technology, Kunming, Yunnan, Xina
Investigació publicada en Science, novembre de 2019
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.