• 21 de març de 2021

  Capil·lars Cerebrals Capturats

  La imatge clínica pot proporcionar una vista del flux sanguini a través de les venes i artèries del cervell, però aquest tipus de tècniques es queden curtes quan es tracta d'observar els petits capil·lars. Per estudiar aquests petits vassos sanguinis en acció, els científics han recorregut a models animals i a una forma especialitzada del microscopi de fluorescència anomenada imatge de dos fotons, la qual permet observacions dels teixits vius en gruixos superiors als tradicionalment possibles. Els investigadors han dissenyat ratolins per permetre la visualització i la manipulació dels perícits dels animals- les cèl·lules al voltant dels capil·lars. I, el resultat és una extraordinaria visió de la estructura i el fluxe dels capil·lars (perícits, roig; fluxe capil·lar, verd). L'equip també va obtenir informació sobre la funció dels perícits, mostrant que aquestes cèl·lules poden controlar la constricció capil·lar. Aquestes vistes més detallades dels vassos més reduits del cervell probablement tindran implicacions per a tot tipus de malalties neurològiques en les quals el flux sanguini estiga deteriorat, com ara la neurodegeneració i l'ictus.

  Escrit per Ruth Williams

  Vídeo del Shih Lab, Seattle Children's Research Institute
  Center for Developmental Biology and Regenerative Medicine, Seattle Children’s Research Institute, WA, USA Seattle, WA, USA
  Drets del vídeo reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Neuroscience, febrer de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.