• 24 d'abril de 2022

    Captura de Pantalla

    Tant les rates penades com els submarins identifiquen el seu entorn a partir dels ecos dels senyals que emeten en la foscor. Ací, els investigadors prenen uns principis semblants a l'ecolocalització i el sonar, però els apliquen a la llum. LiDAR, així com una tècnica semblant anomenada tomografia de coherència òptica (TCO), dispara llum làser a un objecte, detectant canvis en les propietats de la llum per a construir una imatge en 3D. No obstant això, mentre que la TCO se centra en seleccionar detalls microscòpics dins dels teixits vius, ací LiDAR mapifica clevills en objectes molt més grans i en moviment, com una mà que s'estreny (acolorida segons l'altura). Una xarxa de difracció dispersa la llum làser, la qual cosa facilita la captura ràpida de canvis a mesura que escaneja objectes en moviment. La tècnica està sent considerada com a candidata per a una visió robòtica millorada, però LiDAR també pot complementar a la TCO en universitats i hospitals universitaris, capturant teixits i òrgans en temps real.

    Escrit per John Ankers
    Vídeo del treball de Ruobing Qian i col·laboradors/es
    Department of Biomedical Engineering, Duke University, Durham, NC, EUA
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
    Publicat en Nature Communications, març de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.