• 26 de novembre de 2019

  Capturat per la Visió

  «A Picture of Health» o "Tindre Bon Aspecte" és una expressió ben coneguda que evoca una ampla gama d'imatges i interpretacions per totes les comunitats i disciplines científiques. Les obres d’art amb aquest tema, creades per cinc grups d’artistes científics, la culminació de la col·laboració entre l'MRC London Institute of Medical Sciences i Central Saint Martins, University of the Arts, Londres, reflectix les línies d’investigació actuals de gran rellevància per a la salud humana.

  En el primer dels cinc, el grup d’artistes format per Lois Bentley, Rose Meng-Mei i Riko Yasumiva col·laboraren amb l’estudiant de doctorat Jonny Jackson per centrar-se en l’aplicació de màquines que aprenen per a la biomedicina, específicament en relació a la informació cardíaca. Held in the Gaze, que consistix en tres peces -Heart, Accuracy and Trust i Dream Catcher Machine- explora la percepció mèdica i algorítmica. Heart és un obra robòtica que simula el batec del cor. Examina si les eines d'imatgeria per al diagnòstic mèdic representen fidelment la nostra fisiologia interna. Accuracy and Trust explora la tensió entre la necessitat de recollir més informació per a major precisió i la nostra confiança en els sistemes de pressa de dades. Dream Catcher Machine crea un espai perquè entren els participants, amb imatges creades pels artistes durant el seu procés d'aprenentatge amb Jonny a través dels camps de la imatgeria mèdica i la ciència de la informació.

  Les obres de «A Picture of Health» es poden vore, aquesta setmana, en el Science Museum Lates de Londres.

  Escrit per Sophie Arthur i Lucy Brown

  Imatge del treball creat per Lois Bentley, Rose Meng-Mei i Riko Yasumiya, fotografiat per Jody Kingzett
  MRC London Institute of Medical Sciences, i Central Saint Martins, University of the Arts, Londres, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.