• 28 de desembre de 2017

  Cèl·lules Cardíaques d'Alta Tecnologia

  Com que les cèl·lules cardíaques adultes no tenen quasi capacitat per replicar-se, el múscul danyat per un atac al cor és, en gran mesura, irreparable, cosa que causa una debilitat al cor de per vida. S’ha demostrat, en ratolins, que certs microARNs, xicotetes molècules que regulen gens, afavoreixen la replicació de les cèl·lules cardíaques i milloren la seua funció. No obstant això, aquests ARNs es degraden ràpidament després d’injectar-los, així que es necessiten tractaments repetitius perquè siguen efectius. Per matindre la seua funció més temps, els científics han fabricat un nou hidrogel (una mescla de polímers i aigua) que conté microARNs i que actua com un líquid mentre passa a través de l’agulla de la xeringa però retorna al seu estat de gel, més rígid, una volta injectat al cor. Així, els microARNs queden enganxats al seu lloc, protegits pel gel i són alliberats lentament a mesura que el gel es degrada. En realitat, una única injecció ha mantingut la replicació de les cèl·lules cardíaques (punts rojos) en ratolins durant dos setmanes i ha millorat la funció cardíaca en un mes.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge de Leo L. Wang i col·laboradors. Department of Bioengineering
  University of Pennsylvania, Philadelphia, PA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Biomedical Engineering, novembre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.