-
29 de març de 2025
Circuits de la Por
Els humans naixen amb certes pors innates: sorolls forts, altures o potser la foscor. Però, en alguns casos, una persona pot aprendre a superar-los. I, recentment, els científics han trobat les regions cerebrals implicades en aquesta supressió de la por, almenys en ratolins. Aquestes àrees inclouen les parts destacades del còrtex cerebral (cap a la part superior de la secció cerebral que es mostra a la foto) i les seues projeccions corresponents al nucli geniculat ventrolateral (els colors coincidents a la regió interna). Quan els ratolins s'exposen repetidament a una ombra que s'expandix per la part superior (imitant un depredador que avança) sense cap amenaça real, finalment aprenen a deixar de fugir. Tanmateix, quan els investigadors van suprimir l'activitat de les neurones corticals destacades, els ratolins no van poder suprimir la seua por innata. És important destacar que la identificació de les xarxes equivalents de supressió de la por en humans pot proporcionar pistes sobre com anul·lar les respostes de por exacerbades en pacients amb ansietat, fòbies i trastorn per estrès posttraumàtic (TEPT).
Escrit per Ruth William
Imatge del Sainsbury Wellcome Centre, publicada en EurekAlert!, del treball de Sara Mederos i col·laboradors/es
Sainsbury Wellcome Centre, University College London, Londres, Regne Unit
Restriccions d'ús d'imatges: s'utilitza amb crèdit, que equival a una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Investigació publicada en Science, febrer de 2025
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.