• 12 d'agost de 2016

  Codificació Complicada

  Aquesta simulació mostra com tan sols unes simples regles poden governar formes naturals. La masa creixent està formada per cèl·lules, com les dels nostres cossos. Aquesta s'estremeix i es retorça a mesura que les cèl·lules es divideixen, i sembla que produeixen patrons preciosos i complexos. Persones diferents veuen coses diferents en el vídeo ja que projecten les seues pròpies experiències personals o antecedents sobre ell. Alguns veuen l'esquelet calcificat de coralls, mentre que altres veuen el creixement inicial de les plantes o els complexos plecs dels òrgans. Andy Lomas, artista digital, creà aquestes animacions mitjançant un codi escrit a l'ordinador per a simular la forma en la que les cèl·lules creixen sota una varietat de situacions. Ací, la llum brilla sobre les cèl·lules per totes les direccions i impulsa el seu creixement. Les diferents simulacions constitueixen una sèrie de animacions paregudes entre sí, però que arriben a patrons superficials distintius, ornamentats. Aquests vídeos foren exhibits el mes passat en la Royal Society Summer Science Exhibition.

  Vegeu més sobre les animacions d'Andy Lomas ací.

  Escrit per Honor Pollard

  Imatge/vídeo cortesia d' Andy Lomas
  Drets de la imatge/vídeo reservats per Andy LomasQuè és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.