• 1 d'agost de 2019

  Combinant Forces

  Com Batman i Robin o Holmes i Watson, combinar habilitats complementàries pot formar l’equip definitiu. Una nova estratègia per tractar la leucèmia posa en pràctica aquest principi aprofitant els poders de dos tipus diferents de cèl·lules. La leucèmia, càncer de glòbuls blancs, és difícil de tractar. Sovint torna en persones fins i tot després del tractament, perquè les cèl·lules bregants es poden amagar a la medul·la òssia, evitant la detecció. Els investigadors podrien haver trobat una manera d’esborrar fins i tot aquestes enginyoses cèl·lules canceroses, en unir plaquetes de la sang (verda) a cèl·lules mare (morat). Les plaquetes poden transportar fàrmacs contra el càncer, i les cèl·lules mare són navegants experts, capaços d’endinsar-se a la medul·la òssia i caçar cèl·lules canceroses. En experiments amb ratolins, aquest tractament combinat va frenar la progressió de la malaltia i va reduir la recurrència de la malaltia, augmentant l'esperança de què algun dia puga ajudar a millorar els tractaments per a pacients amb càncer.

  Escrit per Anthony Lewis
  Imatge del treball de Quanyin Hu i col·laboradors
  epartment of Bioengineering, University of California, Los Angeles, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Publicat en Nature Biomedical Engineering, octubre de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.