• 1 de gener de 2020

    Començant Junts

    Als primers díes i setmanes del desenvolupament humà - o de qualsevol altre animal vertebrat -, molt abans del naixement, un grup particular de cèl·lules es mobilitza i es difon als voltants de la massa creixent, preparat per iniciar la formació de les diferents parts del cos. Aquestes cèl·lules de la cresta neural són crucials, i comuns entre les espècies. Una àrea on se les ha vist treballar en peixos i amfibis és el cor, no obstant, no està clar si el mateix és cert per a mamífers com nosaltres. Els investigadors seguiren el recorregut de les cèl·lules al llarg del desenvolupament en animals vius, descobriren que contribuiexen als ventricles del cor en ratolins (captats a la imatge, amb les cèl·lules cardíaques en verd i les derivades de cèl·lules de la cresta neural en rosa), i que als peixos zebra ajuden al creixement i reparació inclús en adults. Si aquesta habilitat existeix en humans també, podria ser un instrument integrat per reparar després d'un atac de cor.

    Escrit per Anthony Lewis
    Imatge del treball de Weiyi Tang i Megan L Martik i col·laboradors
    Division of Biology and Biological Engineering, California Institute of Technology, Pasadena, CA, EUA
    Drets reservats pels autors originals
    Investigació publicada en eLife, agost de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.