• 13 de novembre de 2020

  Construcció del Cos

  Aquestes fibres entrellaçades poden semblar un primer pla d'algun tipus de cistella de vímet rústica, però això és una creació biològica a nivell microscòpic. Cada fibra és un múscul recobrint la paret del cos d'una larva de la mosca de la fruita, formant l'estructura elàstica que li permet mantindre la seua forma i serpentejar pels voltants per cercar menjar. Tota fibra muscular ha d'estar fermament ancorada en cada extrem per tal de seguir el camí correcte i funcionar correctament. Les fibres musculars amb un canvi localitzat en un gen anomenat Collier (destacat en roig) no s'ancoren correctament, portant a músculs ramificats que no funcionen com deuen i larves que no es mouen bé. Fibres musculars ramificades semblants es veuen en malalties musculars en humans com la distròfia muscular de Duchenne, aleshores entendre el paper que Collier i gens similars juguen, podria posar llum sobre noves aproximacions per tractar o previndre aquestes condicions.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge treta del treball de Alexandre Carayon i col·laboradors
  Centre de Biologie du Développement (CBD), Toulouse, França
  Imatge originalment publicada sota una llicència de Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en eLife, juliol de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.