• 6 d'agost de 2018

  Control de Tortugues

  La vida es desenvolupa com un projecte que està escrit al nostre ADN, però el nostre ambient també juga un paper molt important en la nostra forma de desenvolupar-nos. El món exterior afecta les molècules que envolten gens importants, canviant la manera en què aquests són llegits o expressats. Aquesta epigenètica controla també com canviem quan creixem i envellim, o quan estem malalts. A les tortugues d'orelles roges, la temperatura afecta l'epigenètica al voltant d'un gen anomenat Kdm6b, que ajuda a decidir el seu sexe. Ací una gònada de tortuga es desenvolupa en forma de testicle a 26ºC (a l'esquerra), mentre que bloquejant Kdm6b mitjançant enginyeria genètica (al centre) o pujant aquesta temperatura a 32ºC (a la dreta), la tortuga desenvolupa ovaris. La fluorescència roja marca les futures cèl·lules sexuals de la tortuga –espermatozoides o òvuls. Tot i que la temperatura no afecta a la determinació sexual en mamífers, aquestes tortugues oferixen una mostra de com l'epigenètica treballa durant el desenvolupament, proporcionant pistes als canvis en el desenvolupament humà que van més enllà dels gens.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Chutian Ge i Jian Ye, i col·laboradors
  Zhejiang Provincial Top Key Discipline of Biological Engineering, Zhejiang Wanli University, Ningbo, Xina i Department of Cell Biology, Duke University Medical Center, Durham, NC, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science, maig de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.